Daca esti interesat in a face niste bani suplimentari diun munca ta, fie ca editezi fotografii, creezi vectori sau esti fotograf, afla ca sunt destule site-uri care platesc sume excelente in schimbul muncii tale. Ce trebuie sa stii este faptul ca aceste platforme apreciaza calitatea, astfel ca n-o sa poti transforma orice poza sau creatie intr-o anumita renumeratie.

Se cauta contributori, oameni care, in schimbul unor sume de bani, isi vor vinde creatiile platformelor care repun la vanzare aceste opere de arta. Nu trebuie sa va simtiti deznadajduiti daca propunerile voastre vor fi respinse, pana la urma se poate intampla in orice activitate sa mai dati rateuri, mai degraba ar trebui sa fiti perseverenti si sa incercati sa analizati care au fost punctele slabe si ce ar trebui sa imbunatatiti pentru a va creste rata de succes pe viitor.

Unde puteti vinde fotografiile sau imaginile daca doriti sa le valorificati?

Am ales 3 platforme vechi, care platesc destul de bine in schimbul fisierelor voastre si, cel mai important, dau dovada de seriozitate.

  1. Dreamstime

Este unul dintre cele mai cautate site-uri de stocuri foto, indeosebi de catre fotografi. Are o reputatie excelenta, este respectat atat de catre utilizatori cat si de catre clienti, iar premiile castigate in ultima vreme spun totul despre ei. Noi i-am primit ca o recomandare din partea unor prieteni de la o firma de web design Cluj, i-am testat si putem confirma toate laudele pe care le gasiti pe internet la adresa lor.

Sunt destul de selectivi cei de la Dreamstime, de aici si rata destul de mare de respingere pana cand veti gasi cheia succesului. Puteti vinde aici un numar nelimitat de creatii care va apartin, retragerile de numerar fiind posibile in urma atingerii unui prag predefinit.

Ca si optiuni dedicate voua, aveti posibilitatea de a selecta pentru ce inaintati creatiile: uz web, pentru print, vanzare totala a drepturilor de autor, samd. Pentru mai multe detalii accesati adresa www.dreamstime.com.

  1. Getty Images by Flickr

Pana in anul 2010, Getty Images era un site independent pe care, in linii mari, puteai face exact acelasi lucru ca si in prezent: sa cumperi sau sa vinzi creatii foto. Dupa ce au fost cumparati de cei de la Flickr, lucru care se intampla la finele anului 2010, site-ul a fost mult imbunatatit si este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de stocuri foto ale momentului.

Este ideal pentru fotografi sau web designeri pasionati indeosebi de editarile foto, in timp ce resursele pot fi de doua tipuri: royalty free sau rights managed.

Pentru a intra in acest club, poti trimite 12 dintre cele mai bune creatii ale tale in vederea unei analize. Un editor va analiza cererea ta si iti va deschide un cont de vanzator daca exista o calitate ridicata in privinta fisierelor tale. Vanzarile iti sunt garantate daca ai resurse variate si de calitate, drept pentru care te invitam sa iti faci un cont pe www.flickr.com/gettyimages/

  1. Shutterstock

Ultimul din lista noastra dar si principala resursa pentru agentia Webdesk in vederea obtinerii unor fotografii de cea mai buna calitate. Suntem clienti vechi Shutterstock si totodata extrem de multumiti de cele peste 14 milioane de resurse active ale momentului. Site-ul este versatil, motorul de cautare functioneaza perfect iar cei peste 280.000 de fotografi care isi vand aici creatiile reprezinta un punct de pornire excelent si pentru tine.

Ai nevoie sa aplici pentru un post de contributor dar daca ai creatii de calitate, sansele sa fii acceptat sunt destul de ridicate. Shutterstock are un forum de suport excelent, dedicat atat vanzatorilor cat si cumparatorilor, cea mai variata galerie de resurse dar si cea mai buna reputatie de pe piata. Se merita sa incerci? Desigur, acceseaza www.shutterstock.com si inscrie-te!